Lev godt med kronisk sygdom

05. september 2018
Sorø Sundhedscenter tilbyder et kursus for dig, som gerne vil leve bedre med din kroniske sygdom.

Hvem er jeg nu?

Et stigende antal danskere oplever at få kroniske diagnoser, som de skal leve med resten af deres liv. For nogle går det ud over arbejdslivet eller familie. For andre påvirker det måske identiteten - "Hvem er jeg nu, når jeg ikke kan leve livet på samme måde som før?" Mange af disse udfordringer er velkendte, når man har en kronisk sygdom, uanset diagnosen.

Sorø Sundhedscenter tilbyder kurset: "Lev bedre med din kroniske sygdom" til dig der har KOL, Diabetes 2, Hjertekarsygdom,

Kurset kombinerer fysisk træning med undervisning, erfaringsudveksling, netværksdannelse og nye redskaber til hvordan man forbedre sin livskvalitet og mestre livet med en kronisk sygdom.

Det kan både handle om det, vi spiser, og hvor meget vi rører os, men det kan også handle om, hvordan man håndterer en hverdag med smerter. Det har stor betydning, hvordan vi som mennesker tackler det mentale aspekt af livet med en kronisk sygdom. Mange føler sig alene om sygdommen og vælger at isolere sig, men det kan hjælpe at tale med andre som på egen krop mærker, hvordan det føles at leve med en kronisk sygdom.

Motion kan være mange ting

På kurset afprøves forskellige former for motion og træning indendørs og udendørs. Den omkringliggende natur vil blive brugt som inspirationskilde. Rigtig mange tænker, at motion skal foregå i et træningscenter eller ved at dyrke en sportsgren, men der er mange andre måder, hvorpå man kan få bevægelse ind i hverdagen. Der er plads til forskelligheder på holdet, hvilket vil sige, at der både er plads til dem, der aldrig har lavet motion før, og dem der har lidt erfaring med at træne.

Tilmelding

Kurset er for alle over 18 år, der er bosat i Sorø Kommune. Man skal ved egen læge eller på sygehuset have fået stillet diagnosen KOL, Diabetes 2, Hjertekarsygdomme.

 

Kurset varer 12 uger med træning 2 gange om ugen og 8 gange undervisning. Kurset starter i uge 39, så hvis man er interesseret, er det en god ide at henvende sig snarest muligt.

For tilmelding og nærmere oplysning kontakt: Sorø Sundhedscenter på 57 87 71 40 eller sundhedscenter@soroe.dk

 

 

Kontakt

Social og SundhedSorø Sundhedscenter

Tlf.: 57 87 71 40
sundhedscenter@soroe.dk 
ÅbningstiderTelefontid: Man-fre: 8.00-12.00
AdresseDr. Kaarsbergsvej 5
4180 Sorø