Flot placering til Sorø

04. september 2018
Sorø er fortsat den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland.

Sorø er fortsat den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland. Det fremgår af DI's årlige erhvervsklimaundersøgelse.

 

Med en placering som nr. 20, mod sidste års placering som nr. 6, ligger Sorø Kommune fortsat i Sjællands absolutte top, når det gælder erhvervsklima. Det fremgår af DI's undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018, som netop er offentliggjort.

 

Borgmester Gert Jørgensen siger:

 

- Det glæder mig meget, at vi fortsat har det bedste erhvervsklima i Region Sjælland. Vi kan også se af undersøgelsen, at virksomhederne fortsat sætter stor så pris på den gode dialog mellem erhvervsliv og kommune, at de giver os en 8. plads for hele Danmark i kategorien Information og dialog.

 

Kommunen får sin laveste placering i kategorien Brug af private leverandører. Det kommer ikke bag på borgmesteren.

 

- Vi har i år haft en mindre vellykket udbudsproces omkring håndværksydelser, og jeg vurderer, at det især er dét, vi indkasserer en velfortjente kritik for i undersøgelsen. Det er vi klar over, og vi er i fuld gang med at rette op, så vi fremadrettet får en udbudsproces, som både er mere transparent og som tilgodeser såvel virksomhedernes som kommunens behov.

 

 

Fakta

Sorø Kommune får i år en 20. plads i DI's erhvervsklimaundersøgelse mod en 6. plads 2017.

 

Sorø Kommune bevarer positionen som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland, og overgås på Sjælland kun af Høje Taastrup.

 

Sorø Kommunes bedste placering er i kategorien Information og dialog (8. plads).

 

Den dårligste placering er i kategorien Brug af private leverandører (75. plads).

 

I alt 45 lokale virksomheder har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer 1.073 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 15 procent af de private arbejdspladser i kommunen.

Kontakt

Laila Haunstrup Bregner CarlsenErhvervschef

Tlf.: 57 87 60 35, Mobil: 20 26 50 81
Email: lbc@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 8.00-15.30
Tors: 8.00-17.00
Fre: 8.00-13.30
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø