Brug for bedre bredbånd?

02. maj 2019
Borgere og virksomheder i Sorø Kommune har mulighed for at søge økonomisk støtte til bedre bredbånd

Over 1.700 adresser i Sorø Kommune har en internetforbindelse, der er maximalt 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload. De har nu muligheden for at søge økonomisk støtte til at få etableret et bedre bredbånd. Støtten kan søges af sammenslutninger af virksomheder, boliger og sommerhuse.

Hvordan søger jeg bredbåndspuljen?

For at søge bredbåndspuljen skal du finde sammen med en gruppe af borgere / virksomheder i lokalområdet, som også har mulighed for at søge bredbåndspuljen.

Sammen danner I en sammenslutning, der er fælles om én ansøgning. Sammenslutningen kan fx være en grundejerforening eller lokalråd, men det kan også være en sammenslutning, der etableres særligt til dette projekt.

Sammenslutningen skal oprette en annoncering på Energistyrelsens hjemmeside. Formålet med annonceringen er, at finde en udbyder af bredbånd, der vil være med til at udføre projektet. En udbyder kan fx være Fibia, TDC eller STOFA.

Midlerne fra Bredbåndspuljen fordeles efter et pointsystem, hvor der blandt andet gives point efter hvor stor en del af projektets udgifter, sammenslutningen selv finansiere (inklusiv eventuel kommunal støtte).

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk/bredbaandspulje

Hvem kan søge puljen?

Energistyrelsen har offentligjort en liste over de adresser i Sorø Kommune, hvor internetforbindelse er maximalt 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload.Du kan se adresserne på Sorøkortet ved at sætte "flueben" ved Bredbåndspuljen 2019 i menuen i venstre side Her

Hvis du mener, at der er fejl vedrørende din ejendom, skal du gøre indsigelse til Energistyrelsen senest den 15. august 2019 her

Hvad skal jeg selv betale?

Projektets samlede pris afgøres af den aftale, som I laver med en bredbåndsudbyder. Hver husstand / virksomhed / sommerhus, der er med i projektet, skal selv betale minimum kr. 4.000. Bredbåndspuljen giver tilskud pr. adresse, der indgår i projektet. 

Kommunalt tilskud

Sorø Kommune ønsker at bakke op om, at borgere og virksomheder i kommunen får en bedre internetforbindelse. Derfor kan din sammenslutning også søge om et kommunalt tilskud. I skal udfylde dette ansøgningsskema

Sammenslutningen skal sende jeres ansøgning om kommunal støtte til losj@soroe.dk senest den 1. september 2019. Kontaktpersonen vil senest den 15. september få besked om sammenslutningen kan få tildelt kommunalt støtte. Der tildeles max 2000 kr. pr. husstand, puljen er på 116.000 kr.

I skal skrive om I har fået tilsagn om et kommunalt tilskud, når I søger bredbåndspuljen.

Vigtige datoer  - Disse kan blive forskudt. Følg med på Energistyrelsens og Sorø Kommunes hjemmeside.

30. april: Offentliggørelse af et interaktivt kort med oplysning om alle tilskudsberettigede adresser

30. april: Ansøgningsrunden for 2019 igangsættes

8. maj: Informationsmøde om Bredbåndspuljen 2019 afholdes i Holbæk (Tilmeldingsfrist d. 6. maj - Se mere her)

15. august: Sidste frist for, at borgere, kommuner m.v. kan gøre indsigelse mod oplysninger på kortet over tilskudsberettigede adresser

1. september: Sidste frist for ansøgning af kommunalt tilskud

18. september: Sidste frist for at annoncere projekter med henblik på at kunne indgå aftale med en udbyder

23. oktober: Ansøgningsfrist

 

Læs mere

På Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk/bredbaandspulje kan du læse meget mere om hvordan du søger puljen.

Kontakt

Louise SjøbergByråd og Kultur

Tlf.: 57 87 60 25
losj@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø