Nyt jobprojekt for seniorer

11. april 2018
Samarbejde mellem vikarbureauer og Sorø Jobcenter skal skaffe jobs til ledige seniorer

Gennem et nyt samarbejde med en række vikarbureauer vil Sorø Jobcenter bane vej for jobmatch mellem virksomheder og ledige seniorer.

- Mange ledige seniorer oplever, at det er svært at komme ind på arbejdsmarkedet, selvom de har både kompetencer og erfaring. Her ved vi erfaringsmæssigt, at et vikarjob kan gøre vejen lettere og åbne nogle døre for dermed at opnå fast tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Lise Lotte Brandt fra Sorø Jobcenter.

Derfor har Sorø Jobcenter indgået samarbejde med en række vikarbureauer. Projekt SeniorVikar skydes i gang med et informationsmøde på torsdag den 12. april, hvor ledige seniorer får mulighed for at høre mere om mulighederne ved at arbejde i et vikarbureau. Desuden vil en A-kasse orientere om reglerne for ansættelse som vikar og punktere nogle af de myter, der florerer omkring vikaransættelser. Sidst men ikke mindst kan seniorerne tale med de enkelte vikarbureauer og eventuelt blive skrevet op.

- Mange af vores lokale virksomheder har et tæt samarbejde med private rekrutteringsfirmaer og efterspørger jævnligt kvalificeret arbejdskraft dén vej, så der er bestemt muligheder, også for seniorer. Og vi kender mange eksempler på, at et vikarjob kan være vejen ind i et fast job, siger Lise Lotte Brandt.

Projekt SeniorVikar løber frem til marts 2019. Projektet er et tværkommunalt samarbejde mellem Sorø og Ringsted Kommuner.

 

Pressen er velkommen

Informationsmødet er for inviterede borgere i Sorø Kommune, så tidspunktet skal ikke annonceres. Men pressen er naturligvis velkommen. Informationsmødet finder sted torsdag den 12. april kl. 9.30-12 på Cafe Ludvig, Ingemannsvej 5, 4180 Sorø.

Kontakt

Lise Lotte Brand

Kontakt

Jobcenter Sorø

Tlf.: 57 87 60 00
jobcenter@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø