Store Åmose set fra oven

07. februar 2018
Se film om naturgenopretning af to højmoser i Store Åmose.

I efteråret 2017 blev der fældet træer, lukket grøfter og gravet membraner ned i Verup og Sandlyng moser. Anlægsarbejderne er filmet med droner og sat sammen til en kort film, der guider dig gennem projektet.

Filmens formål er at skabe interesse for den unikke natur i Naturpark Åmosen.

Baggrund

Sorø Kommune står for et naturgenopretningsprojekt af højmoser i Store Åmose. Projektet er støttet af staten og EU's Life+ program, med det formål at hjælpe truede arter og deres levesteder i Natura 2000 områder.

Hvad sker?

Life-projektet søger at genskabe aktiv højmose ved at lukke for gamle afvandingsgrøfter og isætte membraner til at holde nedbøren tilbage i moserne. Vand i rigelige mængder skal der til, så de tørvedannende Sphagnum-mosser atter kan gro på de gamle højmoseflader i Store Åmose.

Kontakt

LifeEastProjektleder Line Magnussen

Tlf.: 51439707
lsma@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø