Kunst og udstillingssteder

Sorø Kommune byder på mange oplevelser, hvis du er interesseret i kunst. Nedenfor kan du læse lidt om nogle af de mange muligeheder, der er for at opleve kunsten i byrummet eller på et af vores museer eller udstillingssteder. 

Kunst i det offentlige rum og skræddersyede kunstruter  kan du finde på Kulturen i naturen. Her kan du finde en skræddersyet kunstrute, eller læse mere om nogle af de kunstnere og kunstværker du kan finde i kommunen.  

 

Sorø Kunstmuseum 

viser et bredt udvalg af kunst fra Echersberg til Eliasson, og har Danmarks største samling af rusiske ikoner. I 2011 åbnede museet dørene til en ny tilbygning, tegnet af Lundgaard og Tranbjerg arkitekterne, og museet kan nu præsentere samlingen i smukke arkitektoniske rammer. 

 

Kunstnergaarden 

viser en enestående samling af multikunsteren Salofte Larsens værker. Derudover er der skiftende udstillinger, kunsthåndværkermarked og andre aktiviteter. 

 

Kunst i pinsen

er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene for alle interesserede. 
Læs mere på Kunstdage i pinsens hjemmeside.

Er du kunstner, kunsthåndværker eller har et udstillingssted, kan du deltage i kunstdagene. Kunstdagene er for både amatører og professionelle, og det koster 800 kr. at deltage.

Som deltager i Kunst i pinsen får du fælles markedføring i både landsdækkende som lokale medier. Dit udstillingssted bliver omtalt i en fælles folder, på hjemmesiden og i app'en kunst i pinsen. 

 

 

Tilmelding til Kunstdage i pinsen
  • Tilmeldingen for 2023 er åben i perioden den 6. februar til den 5. marts. 

Kontakt

Byråd og KulturMette Tingholm

Tlf.: 57 87 61 16
meti@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø