Se aktuelle åbningstider og praktiske oplysninger her.
Frivilligt socialt arbejde
- Frivilligt socialt arbejde er frivilligt arbejde inden for det sociale område og sundhedsområdet. Frivilligt socialt arbejde er altså frivilligt arbejde, der sigter på at give andre medborgere en øget velfærd eller omsorg
- Frivilligt arbejde kan godt være professionelt i den forstand, at de frivillige kan udføre arbejde, som de er uddannet til og ellers får løn for.
- Foreninger og lignende, der udfører frivilligt socialt arbejde for udsatte og sårbare i Sorø Kommune kan få støtte til aktiviteter, projekter osv.
- Du kan se fordelingen af støtte til frivilligt socialt arbejde i 2022 her
- Hver år uddeles der to Frivilligpriser
- Læs og følg retningslinjen
- Download skemaet, udfyld skemaet og gem det på computeren (Du kan ikke udfylde det i browseren).
- Send skemaet samt regnskab for foreningen til Sundhed og Omsorg på sundhedogomsorg@soroe.dk
- Ansøgningsfrist er den 1. november.
Hvis du har nogen spørgsmål, kan du kontakte:
Cecilie Svegaard Aakjær
csaa@soroe.dk
Tlf.: 20 37 15 19
Arbejde som frivillig
Frivilligt arbejde er en mulighed for at gøre en forskel for andre. Det kan udvide dit netværk, give dig nye venner og så ser det godt ud på cv'et.
Alle har ret til at udføre frivilligt arbejde, men hvis du modtager arbejdsløshedsdagpenge, efterløn, overgangsydelse eller seniorydelse og gerne vil udføre frivilligt arbejde, skal du være opmærksom på reglerne.
Nogle former for frivilligt arbejde medfører træk i arbejdsløshedsdagpenge og efterløn. Du skal altid fortælle din A-kasse, hvis du arbejder frivilligt.
Hvad er frivilligt socialt arbejde?
Frivilliget socialt arbejde er aktiviteter for udsatte og sårbare mennesker. Aktiviteterne sigter på at hjælpe, støtte, rådgive, danne netværk og generelt forbedre livssituationen for sårbare og syge mennesker og deres pårørende.
Indsatsen er baseret helt eller overvejende på frivilligt engagement.
Hvem kan søge om støtte?
Organisationer, foreninger, projekter og lignende, som yder frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i Sorø Kommune kan søge støtte. Hvis der tale om en kredsforening eller lignende skal den have brugere fra Sorø Kommune.
Foreninger med følgende målgrupper kan søge støtte:
- Børn/unge med særlige vanskeligheder
- Særligt udsatte og ensomme ældre
- Marginaliserede eller vanskeligt stillede grupper
- Personer med handicap
- Flygtninge og indvandrere, som har vanskeligt ved at blive integreret.
Du skal også søge andre finansieringskilder. Enkeltpersoner kan ikke søge støtte.
Hvad kan man søge støtte til?
Du kan søge støtte til en konkret aktivitet, et projekt eller til formål, der skaber en ramme om indsatsen for målgruppen. Som udgangspunkt kan du ikke søge tilskud til indkøb af IT eller om et fast årligt tilskud.
Både eksisterende projekter og nye projekter kan komme i betragtning. Foreninger i opstartsfasen kan også søge støtte. For at komme i betragtning til støtte skal der være tale om en væsentlig ulønnet indsats.
For at kunne få støtte må foreningen ikke have en formue, der er større end det, der er nødvendigt til almindelig drift.
Tidsfrister, ansøgninger og regnskaber
Ansøgningsfristen for støtte til frivilligt socialt arbejde for det følgende år er den 1. november. Det er Social- og Sundhedsudvalget, der bevilger støtten. Ansøgningerne behandles politisk i december og januar.
Ved modtagelsen af jeres ansøgning sendes et kvitteringsbrev.
Senest den 31. januar modtager I et bevillings- eller afslagsbrev. Afslag indeholder en begrundelse herfor.
Alle breve sendes til foreningens E-Boks. I kan se mere om oprettelse af E-Boks via dette link: E-Boks.
Hvis du har modtaget støtte, skal du indsende redegørelse og regnskab senest den 1. april det følgende år. En revisor skal med sin underskrift bekræfte og dokumentere, at pengene er brugt til det formål, de er givet til.
Selvom din organisation eller forening får kommunal støtte, bliver I ikke dækket af kommunens forsikringsansvar. Foreningen eller organisationen skal altså stadig tegne forsikring for de frivillige medarbejdere.