Far snakker!

Sorø kommune har netop startet et pilotprojekt op med fokus på børns sproglige udvikling i samspillet med deres FAR.


Projektet
Baggrunden for projektet er at udvikle børns sprog, med særligt fokus på børn der bøvler med sproget.

Fædre og mødre taler ofte på forskellige måder og kan have forskellige tilgange i kommunikationen med barnet.  Børn tilegner sig sprog i alle hverdagssituationer, og derfor er alle interaktioner med børn vigtige i forhold til samspillet med alle barnets relationer.

Med projektet sættes der fokus på, at fædre også er vigtige i forhold til at udvikle børns sprog, og målet er, at fædrene gennem projektet får en udvidet form for samspil med deres børn, hvor de er med til at understøtte børnenes sproglige udvikling.

Deltagere
Gruppen består af 7-8 fædre som mødes flere gange i forløbet. Her vil fokus være, hvordan de med små justeringer i måden de taler og er sammen med deres børn på, kan være med til at udvikle barnets sprogudvikling. Der tages udgangspunkt i hverdagssituationer, og i løbet af de næste måneder vil fædrene bla. møde Fars køkkenskole, Fars cykelværksted og Fars tur i naturen.

Fokus vil være at inddrage børnene i det de laver - f.eks i processen med at tanke en bil.

Vi kender det jo alle. Bilen skal tankes, det gøres oftest mens barnet bliver siddende i bilen.

Med en lille justering - nemlig at tage barnet med ud og tanke, kan far og barn snakke om processen, og derved have samspil med viden og nye ord. I stedet for at far siger "vi tanker benzin på bilen" kan han inddrage barnet i viden om brændstof forskelligheder, mængde i liter og kroner. Og på den både bidrage til viden og anvendelse af ord i en "ny praksis".

Evaluering
Projektet løber frem til midt i maj måned og vil herefter blive evalueret. Projektet sker i samarbejde med talekonsulenter i Sorø kommune, Maiken Willer og Inge Jensen, pædagogiske ledere i Dianalund, samt konsulent fra sprogklar.dk.

Kontakt
Har du spørgsmål til projektet kan du kontakte Maiken Willer på telefon 2945 3684.

Kontakt

Børn og Familier

Tlf.: 57 87 60 00
skole-daginst@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø