Tilskud til nyansat
Din virksomhed kan få tilskud til at ansætte nye medarbejdere via forskellige ordninger, for at gøre det nemmere for den jobsøgende at komme ind på arbejdsmarkedet.
For de fleste ordninger gælder et rimelighedskrav - i forholdet mellem antal ordinært ansatte, og ansatte med tilskud.
Tilskudsordninger
Virksomhedspraktik
Virksomhedspraktik er ulønnet praktik hvor borgeren kan få brancheindsigt, træne og udvikle på faglige/personlige kompetencer - eller teste arbejdsevnen efter en sygdomsperiode.
Som ledig borger kan man selv kontakte en virksomhed og aftale et praktikforløb.
Praktikkens varighed opgøres således:
- Forsikrede ledige - op til 4 uger
- Kontanthjælpsmodtagere - op til 13 uger
- Dimittender - op til 8 uger
- Uddannelsessøgende mellem 18 & 30 år - op til 13 uger
Praktikken oprettes igennem VITAS af virksomheden, eller i samspil med jobcentret.
Der tages ved praktikoprettelsen hensyn til forholdet mellem ansatte og praktikanter
Ansættelse med løntilskud
Hvis du ansætter en ledig med løntilskud får du som arbejdsgiver et tilskud til lønnen. Tilskuddets størrelse afhænger af, om det er en privat eller en offentlig virksomhed. En virksomhed defineres som offentlig, hvis den har et driftstilskud på mere end 50%.
Læs mere om løntilskud i private virksomheder eller i offentlige virksomheder.
Forløbet aftales i samarbejde mellem virksomhed, jobcenter og den ledige. Perioden udmåles i forhold til den lediges behov for optræning af færdigheder.
Den ledige skal som udgangspunkt fortsat være jobsøgende under ansættelsen, men det kan dog fraviges, hvis du sandsynliggør, at ansættelsen ikke ophæves ved udløbet af tilskudsperiodens.
Løntilskuddet oprettes igennem VITAS af virksomheden, eller i samspil med jobcentret.
Der tages ved oprettelsen hensyn til forholdet mellem ansatte, praktikanter og andre løntilskudsansatte i virksomheden(forholdstalskravet).
Tilskud til voksenlærling
Du kan få tilskud til at ansætte en voksenlærling i en elevplads.
Virksomheden skal godkendes som tilskudsberettiget af jobcenteret i den kommune, hvor virksomheden holder til. For at blive godkendt som tilskudsberettiget, laves der en oprettelse i VITAS af virksomheden, eller i samspil med jobcentret.
Hvis vi modtager ansøgningen senere end en måned efter, at lærlingen er påbegyndt uddannelsen, vil du kun kunne få tilskud fra ansøgningstidspunktet.
Læs mere om ordningen på jobnet.
Jobrotation under uddannelse
Med jobrotationsordningen kan virksomheden sende medarbejdere på efteruddannelse, mens vikarer klarer arbejdet i uddannelsesperioden. Jobcentret og virksomheden samarbejder om at tilrettelægge forløbet, og jobcentret hjælper med at finde relevante vikarer - da vikaren skal opfylde vise krav til forudgående ledighed.
Når virksomheden ansætter en ledig vikar til at erstatte den eller de medarbejdere, der er på efteruddannelse, kan der ansøges om jobrotationsydelse. Jobrotationsydelsen udbetales af jobcentret og er et samlet tilskud til vikarens løn, samt udgifterne til medarbejderens efter-uddannelse.
Virksomheden modtager et tilskud pr. time, som den ansatte er i uddannelse, samtidig med at der ansættes en vikar indenfor uddannelsesperioden.
Du kan få inspiration til hvordan ordningen kan bruges hos "viden på tværs"
Tilskud til mentor for nyansat
Jobcenteret kan bevilge en mentor som led i en beskæftigelsesrettet indsats, f.eks. en virk-somhedspraktik eller en ansættelse i løntilskud. Formålet er at give en ekstra hjælp for at praktikken eller ansættelsen bliver en succes.
Mentoren kan være en medarbejder på virksomheden, der frikøbes for et tidsrum, eller det kan være en ekstern konsulent - alternativt en ansat i jobcenteret.
Det er jobcenteret der vurderer, om der skal ydes støtte til en mentor.
Indsatsen skal ligge ud over, hvad arbejdsgiveren forventes at varetage, og skal have en afgørende betydning for effekten af praktikken - eller løntilskudsansættelsen.
Når du vil søge om mentorstøtte, skal du udfylde blanket AB 401 og indsende den til jobcenter@soroe.dk.
Ansættelse i fleksjob
Fleksjob er et job på overenskomstmæssige vilkår, der er målrettet personer med nedsat arbejdsevne og foregår på nedsat tid i en privat eller offentlig virksomhed.
Som arbejdsgiver betaler du kun løn for det arbejde, der udføres. Kommunen supplerer medarbejderens løn. Tilskuddet reguleres på baggrund af lønindtægten. Rekruttering af en person i fleksjob kan ske, når:
- I har opgaver i virksomheden, der egner sig til en medarbejder i fleksjob.
- Jobcenteret kontakter jer for at skaffe job til en ledig borger, som er tilkendt et fleksjob-bevis.
Læs mere om ansættelse af personer i fleksjob på cabi.dk
Kontakt
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
4180 Sorø