MitID afløser NemID.

MitID

I løbet af 2021 og 2022 vil MitID afløse NemID som vores digitale ID. Det sker for at styrke datasikkerheden. Du får besked i din netbank eller mobilbank, når det er din tur til at få MitID. Hvis du har brug for hjælp, så kontakt din bank, som kan hjælpe dig.

 

NemID bliver til MitID

MitID kommer i løbet af 2021 og 2022 til at afløse NemID som vores digitale ID. MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden trygt kan bruge vores digitale ID på nettet.

Læs mere om MitID og få hjælp, når MitID erstatter NemID og nøglekort udgår (aeldresagen.dk).

 

Du får besked, når du skal gøre noget

Du får besked i din net- og mobilbank eller i Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Nogle skal først opdatere deres ID-oplysninger i NemID, inden de kan få MitID. Du får besked, hvis du er én af dem.

 

MitID styrker sikkerheden

Med MitID udfases nøglekortet, som er for let at dele og kopiere. Derudover kan du følge med i, hvad du er ved at godkende med MitID, så du kun godkender det, som du selv har igangsat.


Gem dit NemID

MitID kan på sigt bruges til alt det, du i dag bruger NemID til. Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere.

 

Du kan få hjælp hos din bank

Har du brug for hjælp til at få eller bruge MitID, skal du kontakte din bank. De står klar til at hjælpe dig.

Alternativt kan du gå på MitID.dk eller kontakte MitID support.