Varmeforsyning

Den kollektive varmeforsyning i Sorø Kommune er baseret på fjernvarme fra Sorø Fjernvarme eller naturgas.  I områder uden fjernvarme eller gas, opvarmes boliger med en individuel varmeløsning - f.eks. varmepumpe, jordvarmeanlæg, pillefyr, oliefyr eller elvarme.

Varmeplan på vej

Sorø Kommune har en målsætning om at udfase gas og olie som opvarmningskilde, inden 2035. Dette er også den nationale målsætning.

Varmeplanen, som er færdig i løbet af 2023, vil fortælle mere om, hvad der skal ske i de områder, der nu er gasforsynede. Bysamfund, som, kommunen vurderer, har potentiale for yderligere udrulning af fjernvarme, vil fremgå af planen. I de områder, hvor der ikke er potentiale for fjernvarme, kræver det andre løsninger, når gas og olie skal udfases. Andre løsninger kan være:

  • private individuelle løsninger som varmepumper eller jordvarmesystemer eller
  • mindre kollektive varmesystemer, såsom Termonet eller lignende løsninger i en form for varme-andelsforening (A.M.B.A.). Termonet er et fælles jordvarmeanlæg.

Se video om Varmeplan 2023 fra borgermøde i Stenlille 

 

Udrulning af fjernvarme i Sorø Kommune

I 2024-2028 forsyner Sorø Fjernvarme flere områder med fjernvarme:

Læs mere om fjernvarme på SORØ KOMMUNES hjemmeside

Se planerne for udrulning af fjernvarme på SORØ FJERNVARMES hjemmeside. 

 

Vejledning i at spare energi

Mange har lige nu stort fokus på at spare på både varme og energi, hvor energipriserne generelt er høje. Du kan læse meget mere om, hvordan du sparer på energi og varme hos SparEnergi under Energistyrelsen.

Hos Energistyrelsen kan du få en vurdering af, hvor meget det vil koste at udskifte din varmekilde. 

Se også videoer om at spare energi (med energirådgiver hos Energistyrelsen) 

Kort over varmeforsyning

På kortet kan du se, om din ejendom ligger i et fjernvarmeområde (grøn) eller et naturgasområde (gul). Individuel varme er ikke illustreret på kortet.

Kontakt

Teknik, Miljø og Drift

Tlf.: 57 87 63 40
byg@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-tir: 10.00-12.00
Ons: Lukket.
Tors: 10.00-12.00
Fre: 10.00-12.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø