Varmeforsyning

Ved opførelse af ny bebyggelse (beboelse) 

  • Bygger du et nyt hus, kan ejendommen være omfattet af tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas. Lavenergihuse vil dog få dispensation fra tilslutningspligten.
  • Hvis ejendommen er omfattet af tilslutningspligt, skal du forsyne dit nye hus med vedvarende energi eller med fjernvarme eller naturgas. På kortet nedenfor kan du se, om din ejendom ligger i et område med fjernvarme eller naturgas

Ved eksisterende bebyggelse (beboelse)

Bor du i et område med fjernvarme eller naturgas skal du ved udskiftning af kedel eller fyr eller ved væsentlige ombygninger tilsluttes fjernvarme, naturgas eller vedvarende energi. Det betyder, at oliefyr ikke længere er en mulighed. Du skal være opmærksom på, om ejendommen er omfattet af tilslutningspligt.

  • Ligger dit hus i et område uden adgang til fjernvarme eller naturgas kan du med de nye regler stadigvæk udskifte eksisterende kedel eller andet uden at skulle overgå til vedvarende energi. Ved ombygning, som kan sidestilles med et nyt hus, kan det blive vurderet, at huset skal opvarmes med vedvarende energi.
  • Hvis du vil skifte varmeforsyning, skal du give besked til kommunen på byg@soroe.dk, så vi kan vurdere, om ændringen kræver en godkendelse eller dispensation.

Du må skifte fra naturgas til varmepumpe hvis:

  • Der er ikke aftagepligt til naturgassen (du skal tjekke dine servitutter på www.tinglysning.dk hvor du skal logge på med dit nemid.)
  • Der er ikke tilslutningspligt til naturgas.
  • Der ikke er en lokalplan for dit boligområde, som foreskriver tilslutning.
  • Varmepumper/installationer skal placeres, så støjen i naboskel ikke overstiger 35 dB. Energistyrelsen har lavet en støjberegner, hvor du kan få hjælp til at vurdere, om det er muligt at placere en varmepumpe på din ejendom uden at støjgrænserne overskrides. Ved beregningen skal anvendes varmepumpens støjbelastning ved maksimal ydelse. Vær opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor meget varmepumper larmer, og at det ofte afhænger af prisen.
  • Hvis ovenstående er overholdt kan du skifte til varmepumpe. Du skal huske at sende en mail til byg@soroe.dk med ændringsdatoen.
Giv besked om skift af varmeforsyning
  • Du giver kommunen besked ved at sende en mail til byg@soroe.dk.

Kort over varmeforsyning

Varmeforsyningen i Sorø Kommune består af kollektiv varmeforsyning (fjernvarme og naturgas) og af individuel varme (f.eks. egen varmepumpe eller jordvarmeanlæg, pillefyr, oliefyr eller elvarmeanlæg).

På kortet kan du se, om din ejendom ligger i et fjernvarmeområde (grøn) eller et naturgasområde (gul). Individuel varme er ikke illustreret på kortet.

Kontakt

Teknik, Miljø og Drift

Tlf.: 57 87 63 40
byg@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-tir: 10.00-12.00
Ons: Lukket.
Tors: 10.00-12.00
Fre: 10.00-12.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø