Bredbåndspulje

I 2021 er der igen mulighed for at søge midler fra Energistyrelsen til bedre bredbånd.

Der er fortsat mange adresser i Sorø Kommune med en internetforbindelse, der er maximalt 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload. De har nu muligheden for at søge økonomisk støtte til at få etableret et bedre bredbånd. Støtten kan søges af sammenslutninger af virksomheder, boliger og sommerhuse.

Hvordan søger jeg bredbåndspuljen?

For at søge bredbåndspuljen skal du finde sammen med en gruppe af borgere / virksomheder i lokalområdet, som også har mulighed for at søge bredbåndspuljen.

Sammen danner I en sammenslutning, der er fælles om én ansøgning. Sammenslutningen kan fx være en grundejerforening eller lokalråd, men det kan også være en sammenslutning af beboere og virksomheder, der etableres særligt til dette projekt.

Sammenslutningen skal oprette en annoncering på Energistyrelsens hjemmeside. Formålet med annonceringen er, at finde en udbyder af bredbånd, der vil være med til at udføre projektet. En udbyder kan fx være Fibia, TDC eller STOFA.

Midlerne fra Bredbåndspuljen fordeles efter et pointsystem, hvor der blandt andet gives point efter hvor stor en del af projektets udgifter, sammenslutningen selv finansiere.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk/bredbaandspulje

Hvem kan søge puljen?

Energistyrelsen offentligører hvert år en liste over de adresser i Sorø Kommune, hvor internetforbindelse er maximalt 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload. Så snart vi har den liste kan den findes på Sorø kortet - her

Hvis du mener, at der er fejl vedrørende din ejendom, skal du gøre indsigelse til Energistyrelsen senest den 29. august 2021 her

Hvad skal jeg selv betale?

Projektets samlede pris afgøres af den aftale, som I laver med en bredbåndsudbyder. Hver husstand / virksomhed / sommerhus, der er med i projektet, skal selv betale minimum kr. 4.000. Bredbåndspuljen giver tilskud pr. adresse, der indgår i projektet. 

Kommunalt tilskud

Sorø Kommune ønsker at bakke op om, at borgere og virksomheder i kommunen får en bedre internetforbindelse. Derfor kan din sammenslutning også søge om et kommunalt tilskud. I skal udfylde dette ansøgningsskema 

Sammenslutningen skal sende jeres ansøgning om kommunal støtte til bredbaand@soroe.dk senest den 6. september 2021. Kontaktpersonen vil senest den 13. september få besked om sammenslutningen kan få tildelt kommunalt støtte. Der tildeles max 2000 kr. pr. husstand.

I 2021 er puljen på 78.600 kr.

I skal skrive om I har fået tilsagn om et kommunalt tilskud, når I søger bredbåndspuljen hos Energistyrelsen.

Vigtige datoer :

29. august: Sidste frist for, at borgere, kommuner m.v. kan gøre indsigelse mod oplysninger på kortet over tilskudsberettigede adresser

7. september: Sidste frist for ansøgning af kommunalt tilskud

20. september: Sidste frist for at annoncere projekter med henblik på at kunne indgå aftale med en udbyder

25. oktober: Ansøgningsfrist

Medio december: besked om tilsagn eller afslag

 

Læs mere

På Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk/bredbaandspulje kan du læse meget mere om hvordan du søger puljen.

Kontakt

Louise SjøbergByråd og Kultur

Tlf.: 21 80 72 56
losj@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø