Venner viser vej

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp er gået sammen om at hjælpe flygtninge til et godt ophold og en god integration i det danske samfund under overskriften Venner viser vej. Der samarbejdes med kommunerne og andre organisationer om opgaven.


Vil du være ven til en ukrainsk familie?

Når borgere fra Ukraine får adresse et sted i Sorø Kommune, er der mulighed for, at de kan få en frivillig, lokal venskabsfamilie. Som venskabsfamilie/netværksperson er du brobyggeren til lokalsamfundet og det at bo i Danmark. Sammen kan I for eksempel: Lave mad eller bage, gå ture i området, tage på biblioteket eller besøge en af de mange foreninger for børn og voksne. Altså hyggeligt samvær.

Røde Kors Sorø står for organisering af venskabsfamilier.

Hør mere om opgaven eller tilmeld dig her:


Vil du yde sproglig assistance (tolkning)?

Efter aftale med Sorø Kommune organiserer Røde Kors Sorø frivillige, der gerne vil yde sproglig assistance til flygtninge fra Ukraine. Mestrer du på den ene side ukrainsk eller russisk og på den anden side dansk eller engelsk, kan du yde en uvurderlig indsats ved ukrainske flygtninges ophold i Danmark. 

Hør mere om opgaven eller tilmeld dig her:

  

Vil du hjælpe ukrainere med at lære dansk, tilbyde lektiehjælp mv.?

Hvis du vil tilbyde lektiehjælp, hjælp til at lære det danske samfund at kende, forstå breve, lære dansk mv. er du meget velkommen til at kontakte Dansk Flygtningehjælps frivillige i Sorø.

Du må meget gerne i henvendelsen fortælle lidt om, hvad du kan tilbyde, hvilke kompetencer, du har, om du taler andre sprog end dansk, og om du har erfaring med andre flygtninge.


Hør mere om opgaven eller tilmeld dig her: