Maria Pørtner

Maria PoertnerSøstrædet 16
4180 Sorø
Tlf: 53 53 47 67

Om mig

Jeg er født i 1988 og bor sammen med Brian. Sammen har vi to børn, Nanna fra 2016 og Julie fra 2013, samt Brians datter Sarah fra 2009. Som person er jeg meget udadvendt, smilende og hviler i mig selv.

Mit hjem

Jeg bor i hus med god plads til børnene, så de kan udfolde sig på alle måder. I min have er der både plads til at lege på græs og fliser, hvor jeg blandt andet har legestativ med gynger og rutsjebane, legehus og sandkasse. Jeg har en lille hund, som ikke er blandt børnene til daglig.

Hverdagen

Min hverdag er meget forskellig, så alle børn kan udfordres på hver deres måde. Alle mine dagplejebørn er meget velkommen til at spise morgenmad hos mig, når de kommer. Før vi spiser formiddagsmad, kl. 8.30-9.00, holder vi måske en morgenfest ved at danse til forskelligt børnemusik og får vores kroppe i gang, det giver en god og glad start på dagen. Derefter kan dagen byde på mange forskellige aktiviteter, såsom ture i skoven, ud og cykle på min ladcykel, besøge geder, heste og grise ved søen. Når vi er hjemme i haven, tegner vi med kridt, spiller bold, planter ting og ser hvordan det vosker.

Indenfor kan jeg godt lide at være på gulvet med børnene, ved at lege med blandt andet bobler, bolde, sandposer, legoklodser, perler og pulsespil. Vi læser i bøger og synger dagligt. Børnene deltager i de daglige gøremål, som f.eks. dække bord, sætte i opvaskermaskinen m.m. Alt efter det enkelte barns formåen.

For mig er børn unikke og jeg prioriterer også, at det enkelte barn dagligt får mange knus, ros og anerkendelse. Jeg lægger stor vægt på, at børnene har tillid og tryghed til mig. Har de en dag brug for at holde mig i hånden hele dagen, er der også plads til det. 
Jeg bruger meget energi på at styrke børns sociale kompetencer og gøre dem selvstændige og selvhjulpne. De skal selv lære at tage tøj på, sko af og på, samt begå sig i større grupper. Derudover snakker jeg meget til og sammen med børnene, for at give dem så mange ord som muligt i hverdagen - det styrker deres eget sprog, som jeg også har fokus på.

Forældresamarbejde har meget høj prioritet for mig. Vi skal have tillid og tryghed til hinanden, så vi kan tale om problemer og udfordringer uden at have ondt i maven før eller efter. Så I kan spørge mig om alt, og jeg skal svare det bedste jeg har lært.

En gang om ugen er jeg i heldagslegestuen med 3 andre kollegaer og deres dagplejebørn. Børnene skal afleveres og hentes i legestuen.
Vi har også mulighed for at gå til gymnastik i Sorø Hallen - vi cykler dertil, når det er muligt.

Faglighed

Jeg har været dagplejer siden marts 2017, og tidligere har jeg siddet som kontorassistent i Tårnby Kommune, Børne- og Kulturforvaltningen.
Jeg kan godt lide at lære, hvordan jeg gør det bedst for børnenes trivsel og udvikling.
Jeg sparrer med min dagplejekonsulent og kollegaer. I legestuen har vi faglige dialoger.
Deltager i relevante kurser.
Derudover søger jeg faglig viden i faglitteratur, fagartikler og internettet - for at holde mig opdateret.

Kurser:

  • Den gode dagplejer
  • Førstehjælp
  • Sprog 0-3 år

 

Kontakt

Børn og FamilierSorø Kommunale Dagpleje Nord og Syd

Tlf.: 20 58 06 58 (Nord) / 20 11 77 42 (Syd)  
AdresseHovedgaden 60 A
4295 Stenlille