Kulturpris 2017

09. oktober 2017
Indstillinger til kulturpris 2017 søges.

Jazzfestival, Kyndelmisse, Bogcafeen i Stenlille. Kulturprisen har haft mange ansigter gennem årene. Men hvem skal have prisen i 2017? Det vil Kultur og Fritidsudvalget gerne høre borgernes bud på, og opfordrer dem til at give lyd fra sig, hvis de har et bud på dette års prismodtager.

- Vi ved, at der en masse ildsjæle, som gør en kæmpe indsats for kulturlivet i Sorø Kommune. Det vil vi gerne anerkende, og uddeler hvert år en kulturpris, siger Formand for Kultur og Fritidsudvalget Jørgen Larsen. Han opfordrer til, at borgerene skal sende en indstilling til udvalget, hvis de kender en kandidat, som gør en forskel. - Med indstilling mener vi ikke en hel roman, men blot et par ord om, hvorfor netop den person, det projekt eller den aktivitet er specielt og bør fremhæves.

Har man brug for hjælp til at lave indstillingen, er der også hjælp at hente. Her står medarbejderne i Byråd og Kultur klar til at hjælpe med at få ordene på papiret. Du skal blot skrive til meti@soroe.dk, så vil vi guide dig.
- Så kender du en derude, som gør en forskel for kulturlivet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil rigtig gerne høre jeres mening og have et bredt et felt at vælge ud fra, lyder Jørgen Larsens opfordring. 

For at komme i betragtning, skal Kultur og Fritidsudvalget have indstillingen senest fredag den 27. oktober. Indstillingen skal sendes til: meti@soroe.dk.

 

Fakta om kulturprisen:

Prisen gives som en generel anerkendelse af kulturlivets betydning for et lokalsamfund og for at støtte og opmuntre til en fortsat udvikling af kulturelle aktiviteter i Sorø Kommune. Prisen uddeles hvert år til en person, gruppe eller institution, som påskønnelse for en stor kulturel indsats og/eller kulturel nyskabelse.

Kulturprisen udgør 5.000 kr.

Der afholdes et arrangement i forbindelse med overrækkelse af prisen.

 

Tidligere prismodtagere: 

  • 2016: Kyndelmisse
  • 2015: Sorø Jazzfestival
  • 2014: Stenlille Bogcafé
  • 2013: Kunstnergaarden i Dianalund
  • 2012: Helge Torm
  • 2011: Kirsten Ernst
  • 2010: Sorø Kultur & Fritidscenter
  • 2009: Liv i Stenlille
  • 2008: Sydvestsjællands Museum
  • 2007: Ruds Vedby Borgspil

 

Yderligere informationer kontakt:  Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Jørgen Larsen: 50 44 12 19