Badevand

  • I Sorø kommune er der 3 badesteder med blåt flag. Ved Frederikskilde ved Tystrup sø og Skjolden og Parnas ved Sorø sø.

  • Det blå flag tildeles kun badesteder med høj vandkvalitet og gode faciliteter som toiletter, redningskrans m.m. Du kan læse om badestederne i badevandsprofilerne for Parnas og Skjolden ved Sorø Sø og Tystrup Sø.

  • Badevandskvaliteten ved Sorø Sø og Tystrup Sø er udmærket, hvilket svarer til tre ud af tre stjerner på skalaen. Badevandskvaliteten kan først endeligt klassificeres når den har været undersøgt i 4 år. Men foreløbigt viser analyserne at badevandskvaliteten ved Parnas også er udmærket. Her ser du de seneste badevandsresultater

Udmaerket Badevandskvalitet

Varsling om dårlig badevandskvalitet

Kraftig regn kan forårsage udledning af spildevand til Sorø Sø. Forureningen vil være kortvarig - maks to-tre dage. Hvis Sorø Kommune modtager oplysninger, som kan give anledning til forurening af badevandet, varsler vi om det på skiltet ved stranden og her på hjemmesiden.


Hvis du opdager forurening af badevandet, så kontakt os.

Kontakt

Teknik, Miljø og Drift

Tlf.: 57 87 60 00
badevand@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø

Blå flag aktiviteter

I løbet af sommeren og efteråret er der en række blåflag aktiviteter ved kommunens badesteder Sorø Sø og Tystrup Sø med blåt flag. Aktiviteterne er gratis.